DOLAR
34,7454
EURO
36,6446
ALTIN
2.957,94
BIST
9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir
Çok Bulutlu
16°C
İzmir
16°C
Çok Bulutlu
Perşembe Çok Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
19°C

Bakan Yusuf Tekin, “Yedi Kıtadan Türkiye’ye Yaz Eğitim Etkinlikleri” kapsamında Türkiye’ye gelen öğrencilerle buluştu

Bakan Yusuf Tekin, “Yedi Kıtadan Türkiye’ye Yaz Eğitim Etkinlikleri” kapsamında Türkiye’ye gelen öğrencilerle buluştu
2 Ağustos 2024 14:23
A+
A-

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Yedi Kıtadan Türkiye’ye Yaz Eğitim Etkinlikleri” kapsamında Türkmenistan bölgesinden İstanbul’a gelen Kırgız, Kazak ve Özbek öğrencilerle bir araya geldi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan’dan “Yedi Kıtadan Türkiye’ye Yaz Eğitim Etkinlikleri”ne katılan lisans öğrencileri ile İstanbul Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde buluştu.
Burada konuşan Bakan Tekin, “Çok değerli öğrenciler, hepinize önce hoş geldiniz diyorum. Millî Eğitim Bakanlığı olarak bizim asli görevlerimizden biri de Türkiye ile ‘gönül coğrafyası’ diye tanımladığımız bölgelerde yaşayan soydaşlarımız, dostlarımızla gelecek kuşakların bağını kurmak; var olan bağları daha güçlendirmek ve devamını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.
Bu kapsamda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin önemine değinen Bakan Tekin, “Gönül coğrafyamız başlığıyla müfredatımızın içinde bu birlikteliği sağlayacak kazanımlara yer vermeye çaba sarf ettik.” dedi. Bakan Tekin, “gönül coğrafyası” tanımının başta Orta Asya’daki bağımsızlığını kazanmış Türk cumhuriyetleri olmak üzere oradaki devletler ve o devletlerin içerisinde yaşayan vatandaşlar, gençler ve çocuklar olduğuna da dikkati çekti.
Türkiye ile gönül coğrafyası arasındaki ortak şuur vurgusunu yineleyen Bakan Tekin, İsrail’in Filistin halkına karşı devam eden zulmünü hatırlatarak, “Bakanlık olarak dünyada barışın, dostluğun hukukun egemenliğe saygı anlayışının hâkim olması için çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda yaptığımız yedi kıtadan öğrenci buluşmaları bağlamındaki etkinliği de böyle okumak gerekiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Etkinlikle birlikte öğrencilerin Türkiye’yi ve Türk dünyasını tanıyarak çevre ve kültür bilinci kazanmalarını sağlamak, gönül coğrafyamıza dair duyarlılık ve tarih bilinci oluşturmak, ortak mirasımız olan kültürel değerleri tanımak ve yaşatmak hedefleniyor.
Proje kapsamında İstanbul’da beş haftalık bir yaz eğitim etkinliği hazırlandı. Hem kültürel geziler hem de Türkçe- İngilizce ve Arapça öğrenimi için ders programları hazırlandı. Konferans saatlerinde ise alanında uzman isimler öğrencilerle buluşacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.