DOLAR
37,9156
EURO
41,2638
ALTIN
3.702,36
BIST
9.810,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir
Az Bulutlu
14°C
İzmir
14°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Çok Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğünde “RİT-ROM Projesi” toplantısı yapıldı

İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğünde “RİT-ROM Projesi” toplantısı yapıldı
20 Şubat 2025 12:16
A+
A-

“Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları ESC 30 GENÇLİK Dayanışması” kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen “2024-1-TR01-ESC30-SOL-000214591 RİT-ROM Projesi” bilgilendirme toplantısı, İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; İzmir İl Millî Eğitim Şube Müdürü Aytekin Gürbulak, İzmir Valiliği İl Roman Koordinatörü Şermin Karabulut, Roman Strateji Belgesi İl Eylem Planı Koordinatörü Hilal Ören, Proje Koordinatörleri Ayben Demirkaya ile Derya Gül Sinem Şahiner, İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi Müdürü Erol Keklik, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve gönüllü öğrenciler katıldı.

Resmi Gazetede Cumhurbaşkanlığı imzasıyla yayımlanan “Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve 1. Aşama İl Eylem Planı Çalışmaları” kapsamında, RİT-ROM Projesi ile öğrencilerin sosyal uyum süreçlerini desteklemek, akran zorbalığını azaltmak ve okul-aile iş birliğini güçlendirmek amaçlanıyor. Ritim terapi yöntemi ile öğrencilerin gelişimlerini desteklemeyi ve eğitimde kapsayıcılığı artırmayı hedefleyen projede, duygu düzenleme ve sosyal uyum sağlama konusunda yenilikçi bir yaklaşım sergileniyor.

Program, RİT-ROM Projesi tanıtım videosunun izlenmesinin ardından İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi Müdürü Erol Keklik ‘in “Ritmin Matematiği” adlı konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Keklik, matematiğin hayattaki her şeyin temelini oluşturduğunu ve ritimle hayatın matematiğini öğrenmenin daha kolay, anlaşılır hale geleceğini vurguladı.

Bir Umut ve Dayanışma Hikâyesi

Proje Koordinatörü Ayben Demirkaya, ritim terapisiyle öğrencilerin kendilerini tanıma fırsatı bulacağını belirterek, “Bu yöntemle öğrencilerin sosyal ve duygusal yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oluyor, farkındalıklarını artırarak duygu yönetimini etkili bir şekilde sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

İzmir İl Millî Eğitim Şube Müdürü Aytekin Gürbulak, konuşmasında şunları kaydetti: “Eğitimle öğrencilerimizin potansiyellerini keşfederek hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı oluyoruz. Bu proje ile onların hayatla uyum içinde, kendilerini her açıdan geliştirecekleri eğitim ortamları sunmayı hedefliyoruz. Projeye emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”  dedi.

RİT-ROM Projesi, Evlatlarımızın İstikbâline Güçlü Bir Yatırımdır

Proje ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “Çocuklarımıza ‘ben yapabilirim’ duygusunu pekiştiren her projeye ehemmiyet veriyoruz. Her çocuğun yetenekli olduğuna inanıyor ve onların kabiliyetleri doğrultusunda kendi potansiyelini gerçekleştirmelerini amaçlıyoruz. Bu anlamda RİT-ROM Projesi, evlatlarımızın istikbâline güçlü bir yatırımdır. Bu projeyle sanatın öğrencilerimize; hayal gücünü geliştiren, ifade becerilerini güçlendiren ve duygularını ortaya koymalarını sağlayan bir alan sunduğunu görüyoruz. Bu vesileyle projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm proje paydaşlarına teşekkür ediyorum.”

RİT-ROM PROJESİ NEDİR?

Resmi Gazetede Cumhurbaşkanlığı imzasıyla yayımlanan “Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve 1. Aşama İl Eylem Planı Çalışmaları” kapsamında, RİT-ROM Projesi ile öğrencilerin sosyal uyum süreçlerini desteklemek, akran zorbalığını azaltmak ve okul-aile iş birliğini güçlendirmek amaçlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.