Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı itibarıyla eğitim sistemini köklü bir şekilde değiştirmeyi hedefliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim yılı itibarıyla eğitim sistemini köklü bir şekilde değiştirmeyi hedefliyor. Beceri temelli müfredatla birlikte öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğine odaklanan Bakanlık, Aile Okulu Modülü ile eğitimde ailelerin rolünü artırmayı planlıyor.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep’te düzenlenen Bilinçli İlerleme Zamanı (BİZ) projesinin kortej yürüyüşüne katıldı. Gaziantep Kalesi’nden başlayıp Balıklı Parkı’na kadar devam eden yürüyüşün ardından Bakan Tekin, velilere seslenerek eğitim sürecinde aile ve öğretmen işbirliğinin önemine dikkat çekti.
Tekin, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün verilerine atıfta bulunarak, “Bir öğretmen öğrenci üzerinde %50 oranında etkili, geriye kalan pay ise aileye düşüyor,” dedi. Ailelerin eğitim sürecine daha aktif katkıda bulunmasını isteyen Tekin, bu yıl aileleri eğitim sürecine dahil eden Aile Okulu Modülü’nün uygulamaya konduğunu açıkladı.
Aile Okulu Modülü ile birlikte veliler, okul ve ebeveyn okulu başlıkları altında ek programlara entegre edilecek. Bakan Tekin, “Biz ailelerle birlikte daha bilinçli bir şekilde eğitime el atma zamanının geldiğini düşünüyoruz. Öğretmenlerimizden çok fazla iş bekliyoruz. Anne, baba, abi, abla olmasını bekliyoruz. Her şeyi öğretmenden bekliyoruz. Biz diyoruz ki öğretmenlerimiz asli işlerini yapsınlar, diğer işleri de biz yapalım,” ifadelerini kullandı.
Yeni sistemle birlikte, ailelerin eğitim sürecine aktif katkısı teşvik edilerek, öğretmenlerin üzerindeki yükün hafifletilmesi ve eğitim kalitesinin artırılması amaçlanıyor.