DOLAR
34,2560
EURO
37,6601
ALTIN
2.914,84
BIST
9.031,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir
Açık
28°C
İzmir
28°C
Açık
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C
Perşembe Çok Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
29°C

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kritik genelge.. işte ayrıntılar

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin yıllık planlarını hazırlarken uymaları gereken kuralları içeren yeni bir genelge yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kritik genelge.. işte ayrıntılar
14 Eylül 2024 12:30
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin yıllık planlarını hazırlarken uymaları gereken kuralları içeren yeni bir genelge yayımladı. Bu genelgeye göre, resmî ve özel okul öncesi eğitim kurumlarında aylık plan ve günlük eğitim akışı, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında ise yıllık plan ve ders planlarının yapılması zorunlu olacak.

Genelge, planlamanın çağdaş eğitimin gereksinimlerini karşılaması gerektiğini vurguluyor. Buna göre planlar öğrenci merkezli, bireyselleşmiş öğretim, aktif öğrenme-öğretme ve disiplinlerarası çalışmaları içermeli. Ayrıca, planların uygulanabilir ve yapılandırılmış, yarı yapılandırılmış ya da yapılandırılmamış etkinliklere dayanması bekleniyor.

Planlama sürecinde, öğrenme-öğretme sürecinin etkin hâle getirilmesi ve eğitimdeki yeni gelişmelerin yanı sıra çevre özellikleri, öğrencilerin bireysel gelişim özellikleri (duyuşsal, bilişsel ve psikomotor) ile okul-çevre ilişkilerinin göz önüne alınması gerektiği belirtiliyor. Planların öğretimin niteliğine, amacına, öğrenci seviyesine ve konuya uygun olması da şart.

Ayrıca, planların esnek olması, gerektiğinde öğretim yöntem ve teknikleri ile sürede değişiklikler yapılabilecek şekilde düzenlenmesi önem taşıyor. Eğitim ve öğretimin hedeflerine ve kurumların özel amaçlarına uygunluğu da aranan kriterler arasında.

Konuların eğitim ve öğretim programlarına uygun olarak belirlenmesi gerektiği ifade edilirken, programda doğrudan ilişkilendirme yapılmamış olsa dahi konu ve kazanımlara uygun değerlere yer verilmesi gerektiği vurgulanıyor. Planda kullanılacak öğrenme-öğretme yaklaşımları, araç gereçler, kaynaklar, öğrenci etkinlikleri, geziler, gözlemler ve deneyler de göz önünde bulundurulmalı.

Son olarak, her planın belirli bir süreyi kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği belirtiliyor.

Bu genelge, eğitim süreçlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi amacıyla hazırlanan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.