DOLAR
35,4927
EURO
36,4624
ALTIN
3.045,73
BIST
9.827,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir
Hafif Yağmurlu
12°C
İzmir
12°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
13°C
Cuma Açık
13°C
Cumartesi Açık
14°C

Öğretmenlere 14 İlde akademi eğitimi verilecek

Öğretmen atamalarında yeni bir kural getirildi. Artık KPSS ve mülakat puanı ile atama yetmeyecek. KPSS puanı tutan Öğretmenler öğretmen akademisi eğitimine alınacaklar. İşte akademi eğitim verecek olan 14 il ve detaylar.

Öğretmenlere 14 İlde akademi eğitimi verilecek
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, öğretmen atamaları ile ilgili önemli değişiklikler yapmaya devam ediyor. Önceki yıllarda sadece KPSS puan üstünlüğü ile atanan öğretmenler, 2016 yılından itibaren başlatılan uygulama ile mülakata tabi tutuldular. Öğretmenler KPSS puanıyla başvuru yapıp mülakatla atandı. Çok sayıda öğretmen KPSS puanı yüksek olmasına rağmen mülakattan düşük puan alarak elendi. Aynı şekilde KPSS puanı düşük olan bazı öğretmenler de mülakattan yüksek puan alarak atandı. Mülakatla ilgili olumlu ve olumsuz tepkiler devam ederken MEB, bu uygulamanın ardından yeni bir uygulamayı devreye sokuyor. Artık KPSS ve mülakatta öğretmen atamalarında yetmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2025 yılından itibaren öğretmen atamalarında yeni uygulama başlatıyor. Buna göre öğretmen ataması başvurusu yapan öğretmenlerden belirlenen sayıda öğretmen, KPSS puanına göre seçilecek ve öğretmen akademisi eğitimine alınacak. Akademi eğitim tamamlandıktan sonra bu eğitimi alan öğretmenler arasında sınav yapılacak. Yapılan sınavda başarılı olan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanacak. Diğer öğretmenler ise yeniden atama bekleyecek.
MEB’in bu uygulamayı yeni çıkacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda resmileştirmesi bekleniyor. Yeni ÖMK’nın çıkmasının ardından öğretmen atama sistemi tamamen değişecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce mülakatın kaldırılacağı yönünde seçim vaadinde bulunmuştu. Seçimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Yusuf Tekin, mülakatları devam edeceğini ve hatta daha uzun süre bir mülakat yapılacağını, mülakatın içerinin değiştirileceğini söylemişti.
Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen atamalarında mülakat ve KPSS puanlarının %50 oranında kullanması yönündeki kararı resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ancak mülakata olan tepkiler devam ederken, bakanlığın atanacak öğretmenlere akademi eğitimi şartı getirmesi mülakat uygulamasının bypass edilmesi anlamına da geliyor. Böylece artık öğretmenlerin atamalarda mülakat gibi bir sorunu kalmayacak. Ancak öğretmenler 550 saatlik bir akademi uygulamasına tabir tutulacak ve atamaları da garanti olmayacak. Bakanlığın önümüzdeki günlerde bu uygulamaya yönelik detaylı bilgiler vermesi bekleniyor. Bakanlığın açıklamasının ardından durum net bir şekilde ortaya çıkacak.

Sizler de konuyla ilgili görüş ve önerilerinizi haberin yorum kısmına yazarak yetkililere sesinizi duyurabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.