İzmir’de dijital çağın gereksinimlerine uyum sağlamak ve öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak amacıyla başlatılan “RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi”, 6 Kasım 2023 tarihinde önemli bir adım attı.
İzmir’de dijital çağın gereksinimlerine uyum sağlamak ve öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak amacıyla başlatılan “RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi”, 6 Kasım 2023 tarihinde önemli bir adım attı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin dijital okuryazarlık bileşenine katkı sağlamayı hedefleyen proje, öğretmenler ve öğrenciler için kodlama eğitimini yaygınlaştırmayı ve dijital becerileri güçlendirmeyi amaçlıyor.
Proje kapsamında okullara bilgisayar ve kodlama malzemeleri desteği sağlanarak, öğrencilere problem çözme, proje tabanlı öğrenme, takım çalışması, teknolojik okuryazarlık, yaratıcılık ve inovasyon gibi önemli beceriler kazandırılıyor. “RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi”, sadece kodlama eğitimi vermekle kalmayıp, öğrencilere dijital dünyadaki rollerine hazırlık süreci sunuyor.
Proje, öğrencilerin yıl boyunca geliştirdiği projeleri 6 Haziran 2024 tarihinde Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda sergileyeceği “RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Şenliği” ile büyük ilgi topladı.
Dijital Dünyaya Hazırlık: E-Ticaret ve E-İhracat Temalı Etkinlikler
Projenin bir parçası olarak, 6 Şubat 2025 tarihinde İzmir İktisat Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek “E-Ticaret ve E-İhracat” temalı tanışma toplantısına, 20 liseden 82 öğrenci ve 20 öğretmen katılacak. Bu etkinlik, “GençTek: Akran Öğrenme Modeli ve Genç Bilişim Ekosistemi” adı altında dijital dünya ile ilgili gençlerin farkındalık kazanması sağlanacak.
Ardından, 26 Şubat 2025’te Balçova Termal Otel’de “RoboKod İzmir Ideathon (Fikir Atölyesi)” etkinliği düzenlenecek. Bu etkinlik, E-Ticaret ve E-İhracat temalı fikirlerin tartışılacağı bir ortam sunarak, gençlerin dijital dünyada başarılı olabilmeleri için gerekli becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak.
“RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi”, dijital beceriler ve teknoloji odaklı eğitimlerin yaygınlaştırılması adına önemli bir adım atarak, öğrencileri geleceğin dijital dünyasına hazırlıyor.